Bakdag

Idag var det så grått och trist väder så jag var tvungen att pigga upp den med lite bakning. Jag gjorde chokladbiskvier, inte helt fel att bjuda mina barn på, på söndag och sen ha lite gott till julen.


Recept:
Underkaka:
400 g mandelmassa, riven
2,5 dl socker
3 äggvitor

Chokladkräm:
200 g smör
1,5 dl florsocker, siktat
1-2 msk kakao
3 äggulor

300 g ljus blockchoklad

1. Blanda mandelmassa, äggvitor och socker i en matberedare och kör några minuter tills smeten blir helt blandad och ser mjuk ut

2. Kicka ut ca 30 st runda "kakor" på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 18 minuter i nedre delen av ugnen 175 grader. Ta ut kakorna och låt dem svalna.

3. Använd matberedaren igen och lägg i smör, siktat florsocker, vaniljsocker, kakao och äggulor. Kör några minuter tills
allt är blandat.

4. När "kakorna" har svalnat tar man en kniv och breder på krämen så det blir slätt och fint.

5. Trix, ställ de "bredda" kakorna på en bricka i frysen ca en halv timma så de blir riktigt kalla.

6. Smält under tiden blockchokladen i vattenbad. Ta ut kakorna från frysen och doppa kakorna i chokladen  och vips
så har du helt perfekta biskvier!









#1 - - Thérése:

Åh, nu längtar jag ännu mer!! Älskar biskivier!! Mmmmh...