Semester = god mat

Nu har vi börjat våran semester, varit ledig sedan onsdags. Vi har ätit god och mycket mat.
Onsdag fick vi besök av Bettan och Kenneth, vi började middagen med en tapastallrik, därefter lax fylld med kräfstjärtar, toppad med löjrom från Kalix.
Torsdag åkte vi till Uppsala, strosade runt i staden och åt lunch vid Fyrisån.
På kvällen tillbaka på Solö åt vi en en skaldjurstallrik, vi handlade marinerad scampi, skagenröra, vitlöksgatinerade grönskalsmusslor, räkor och lite annat smått o gott på Saluhallen i Uppsala.
Fredag åt Allan och jag lunch i Rimbo !!! Centrumbisto har "världens bästa" lunchmat.
Lördag äkte vi till Furuvik, åt en middag på Furuviks brygga. Vi åt en bryggbuffé: förrätt Bottenhavstapas = olika sorters sill o strömming rom o ost. Huvudrätt smörstekt rödtungafilé, riesling o hummercremésås. Dessert var créme bruleé.
Det är bara början på semester, så jag får nog ta tag i mitt promenerande igen.
Onsdagens middag
 
Lunch vid Fyrisån + en mjukglass på em
 
Skaldjurstallrik
 
Fredagslunch i Rimbo, stekt srömming och potatismos
 
Bryggbuffé vid Furuviks Brygga