Äntligen Lofsdalen

Äntligen! Vi har inte varit i vårat älskade Lofsdalen sedan veckan efter påsk. Det har varit en vår och sommar med en massa händelser, både roliga och mindre roliga. Student, födelsedagar 20 åring, 10 åring, 13 åring, 50 åring, begravning och bröllop. 
Men nu så, tisdag, en fikapaus vid Kårböle Skans på vägen upp.


Onsdag, vi ger oss ut i naturen för att se om det finns hjortron. Men, men. Detta år har det varit dåligt med skogens guld. Vi skrapade ihop lite grann så vi fick smaka på.
Vi hade ändå en fin dag ute på myrarna.☀️

På väg från hjortronmyren stannade vi till för att fota Hovärken från södra sidan av Lofssjön.
 

Torsdag, Jag tar med mig mina troll och vandrar Panoramaleden upp till Hjärtat ❤️
 
 
Fredag, Glötdalsvallen, en vandring på ca nio km. Det är en ljuvlig vandring med skog, myr och rena kalfjäll under en och samma tur. Det är en väl markerad led och fina spångar över myrarna. Det bästa är att avnjuta matsäcken efter vandringen till vallen. Det blev en toppendag 🤗

Efter dagens vandring då vi var ute från klockan elva till klockan fem så festade vi till det med surströmming till middagen 😋
 

Lördag, idag får kroppen återhämta sig.  Vi gör en utflykt med bil idag. Avnjuter en dubbelvåffla vid hembygdsgården i Älvdalen. Vi bilar genom Dalarnas skogar och följer delar av Dalälven. 
 

Söndag, Ruttjärn, en kortare vandring 6,2 km, men oj oj oj! Mycket sten och branta backar😅
 Lönen för den kämpiga vandringen, utsikten över Lofsdalen.
 
 
Måndag, idag får det bli en lättare vandring. Vi går till Dammkojan, en tur på fyra kilometer. En vandring i skog och myrar längs med Sömlingsån. 
 

Nu har vi avslutat våran vandringsvecka, vi stannar några dagar till i Lofsdalen. Men med eget hus så behöver vi ägna några dagar till att ge huset lite kärlek.