Asiensemester !!!

Nu ska vi på vår första resa till Thailand, ska bli så spännande!
Vi ska bo drygt en vecka i Hua Hin, sen blir det Singapore i fem dagar.


Baan Sunanta Thailand


Park Hotel Clarke Quay Singapore

Snart advent

Tänk vad duktig jag är, har redan nu bakat saffransbullar, Leilas saffranssnurror, viket jag inte brukar göra förrän till lucia. Men det här året blir lite annorlunda, eftersom jag åker bort och inte kommer hem föränn på luciadagen.
Har också gjort en krans att ha på ytterdörren, i år gjorde jag en med belysning. Riktigt fint att det lyser upp trappan i dessa mörka tider.





Bakdag

Idag var det så grått och trist väder så jag var tvungen att pigga upp den med lite bakning. Jag gjorde chokladbiskvier, inte helt fel att bjuda mina barn på, på söndag och sen ha lite gott till julen.


Recept:
Underkaka:
400 g mandelmassa, riven
2,5 dl socker
3 äggvitor

Chokladkräm:
200 g smör
1,5 dl florsocker, siktat
1-2 msk kakao
3 äggulor

300 g ljus blockchoklad

1. Blanda mandelmassa, äggvitor och socker i en matberedare och kör några minuter tills smeten blir helt blandad och ser mjuk ut

2. Kicka ut ca 30 st runda "kakor" på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 18 minuter i nedre delen av ugnen 175 grader. Ta ut kakorna och låt dem svalna.

3. Använd matberedaren igen och lägg i smör, siktat florsocker, vaniljsocker, kakao och äggulor. Kör några minuter tills
allt är blandat.

4. När "kakorna" har svalnat tar man en kniv och breder på krämen så det blir slätt och fint.

5. Trix, ställ de "bredda" kakorna på en bricka i frysen ca en halv timma så de blir riktigt kalla.

6. Smält under tiden blockchokladen i vattenbad. Ta ut kakorna från frysen och doppa kakorna i chokladen  och vips
så har du helt perfekta biskvier!









Visa fler inlägg