Middag a la Per Morberg

I lördags hade vi vänner här på middag vi bjöd på räksoppa efter ett recept av herr Morberg själv,  fick mycket beröm för denna av gästerna därefter åt vi en köttgryta och till dessert Per Morbergs  hjortronpanacotta.  Karin och Olof var här för första gången. Bekvämt även för de som bor i Stockholm att ta bussen hit eftersom vi bor ett stenkast från busstationen. Som vanligt en trevlig kväll, alla var nöjda och glada.
 
 Dukat för middag
 
 
Den underbara räksoppan
 
Köttgrytan med  potatis o jordärtskockmos
 
 
 
 
 

Sådär ja, tillbaka på banan!

Får väl börja med att ursäkta för min frånvaro. Men luften gick liksom ur mig ett tag plus att jag har legat däckad av influensan sedan förra torsdag. Får jag klaga lite så har jag haft feber, ont i hela kroppen och världens hosta, har inte orkat göra någonting! Men nu börjar det vända, fortfarande trött, hostig och orkeslös, men ingen feber. Nog med "tycka synd om mig". Det finns så många andra som har det mycket värre. Det är bara att spotta i nävarna och komma igen! 
 Så här kände jag mig ett tag
 
 
Men nu, våren är snart här och jag är med!
 

Solen finns!

Det här är min frukost idag, blir ofta lite extra på helgen, som kokta ägg och färskpressad apelsinjuice. Nu blir det en promenad i det härliga vädret, klarblå himmel och strålande sol.
 
 
Visa fler inlägg