Rundtur på Koh Samui

Vi träffade en trevlig taxichaufför, Mr Bird, som tog oss runt ön på en fem timmars tur. Han visade oss de sevärdheter som man ska se på Koh Samui.
Vi började med Big Buddha, 13 meter hög. Därfter besökte vi flera tempel, de är så vackra, lite högtidligt att besöka dessa, man bör inte gå in med skor på. Vi tittade också på Chienese Lady Monk med arton armar. Förtsatte turen, stannade till  för att titta på vackra vyer. Sen åkte vi till ett vattenfall där man också hade elefanttracking, vi hade tänkt att rida på en elefant men avbokade detta eftersom man skulle få stå i en kö, +30 grader, i två timmar för att bli på tur.
Mr Bird tog oss istället till ett mindre vattenfall, en liten regnskog där det var lungt och fridfullt där fanns också ett tempel.
Sen tittade vi på Den Mummifierade Munken, kändes lite makabert, med tydligen bedyder det mycke för buddistiska folket att besöka detta ställe.
Vi avslutade resan med att bjuda Mr Bird på lunch.
Tack för en fin dag!

 
 
 
 
 

Poolen

Poolerna på Samui Buri går inte av för hackor, så fina och trevligt område. Där har vi tillbringat ett antal timmar av våran semester. Även stranden och havet har vi använt. På altanen i vårt hotellrum fanns en pool som vi använde flitigt eftersom vattnet i den var lite svalare, skönt efter många timmar i solen.
Poolbaren, Sun Kiss Bar, serverade goda drycker, frächa fruktjuicer, thailändska ölet Singha, och naturligtvis färgglada drinkar, även tapas på em som det bara var att ta för sig av. Mycket trevligt!
 

Visa fler inlägg