Midsommar 2013

Nu ska jag sammanfatta midsommarhelgen, vi tillbringade den på Singö, dit vi åkte på midsommarafton med husbilen. Vädergudarna har varit med oss hela helgen. Vi var ett "gäng" på sju personer, härliga människor.
Då vi var samlade allihopa på e.m blev det jorgubbstårta, kaffe och bubbel.
Middagen stod värdfolket, Ulrika och Lars för, klassisk midsommarmat, sill o färskpotatis , fläskfilé med murkelsås och så naturligtvis jordgubbar och glass.
 
Midsommardagen: Vaknade vid sjutiden, termometern stod på 20 grader. Jag tog en promenad, vilken morgon !!! Sommar, sommar, sommar. När jag kom tillbaka från min vandring (8 km) så hade det övriga gänget vaknat, vi åt frukost på altanen med härlig utsikt över Ålands hav.
Sen blev det en promenad igen, så att vi skulle bli hungriga till lunchen.
Jag, Allan, Karin o Olov utforskade skogen och stränderna på Singö.
Klockan två var det min och Allans tur att bjuda på lunch, vi dukade upp en italiensk buffé, som vi hade förberett hemma. Det blev mycket uppskattad. Till kaffe efteråt bjöd vi på dajmrulltårta men grädde och jordgubbar.
 
 
Senare på e.m blev det mulet, men värmen var kvar. Vi gick ner till klipporna nedanför huset, ljumma vindar från Ålands hav.
 
Mer mat: Midsommardagmiddagen som serverades vid poolen stod Karin och Olov för, dom bjöd på grillspett och ljummen potatissallad, till efterätt rabarberpaj och vaniljvisp.
 
 
 
 

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 

 
 

En solig helg

Lördagmorgon startade jag och Allan med att ta en promenad före frukost, det blev en runda på drygt 9 km. Så härligt att gå på morgonen, fåglarna sjunger och naturen doftar underbart.
Hemma igen, så blev det frukost vid poolkanten, kan man ha det bättre än så?
 
 
 
 
På eftermiddag var det dax att åka på kalas till Filippa, blev bjuden på en jättegod tårta med glass, maräng och jordgubbar, mumselimums!
 
 
 

 
 
 
 
  
 
 
 

 
 
 

 
 
 

 
 

Filippa 8 år

Efter avslutningen i skola blev det jordgubbar och glass hos Filippa, grattis stora tjejen!
Det riktiga kalaset blir på lördag för släkten och på söndag för kompisar. 
 
 Busiga Filippa under syrrans kjol tillsammans med bästa kompisen, Hilda
 
Så här glad blir man när man får en iPhone
 
 Mums mums

 


 
 
 
 
Visa fler inlägg