Lucia 2018

Tänka sig, luciamorgon och ett snöigt landskap!!! Kan det bli bättre? Man får glädjas åt det lilla. Det gör så mycket för advent och luciastämningen med snö på backen.  
Det blev morgonmys framför tv.n till vackert luciaframträdande, så många vackra tradiotonella julsånger från domkyrkan i Göteborg.
 
 
 
 
Vad tycker rådjuren om snö, kallt om fötterna?
 

Mammas struvor

I år är det första julen utan mamma. Mamma som har bakat och bakat till alla jular förutom de sista åren då inte krafterna fanns. Det skulle finnas minst sju sorters kakor. Hon hade också en specialkaka som har funnits alla jular från jag var barn, regnbågskaka. Det var en randig kaka, rosa, grön vit och brun. Jag vågar nog inte ens försöka baka den.
 
 
 
 
Däremot har jag bakat struvor, som mamma gjorde många gånger. Det är en stor konst att få till till dessa goda kakor men med stor hjälp av Allan så gick det bra.
Här är resultatet.
 
 
 
 

Andra advent 2018

Vi började adventshelgen i fredags med stor uppvisning i Roslagsskolan med en stor show av Mevalins alla duktiga elever. Den för oss viktigaste eleven är  våran Filippa som är med i gruppen truppgymnastik. Hon är såå duktig😍😍😍 Och alla elever i alla grupper var så proffsiga. 
Det blev en helkväll med mycket glädje.
Därefter har helgen rullat på, har försökt att lysa upp denna gråa helg med mycket ljus, har klätt julgranen och tittat på kröningen av Roslagens lucia.
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg